IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитирането и търговията с облигации подкрепят печалбата на Citigroup

Успоредно с тримесечните резултати, третата по големина американска банка съобщава, че прекратява операциите си по потребителско кредитиране в 11 държави

16:14 | 14.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Citigroup преуставновява операциите си по банкиране на дребно и в Япония. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Citigroup преуставновява операциите си по банкиране на дребно и в Япония. Снимка: Ройтерс

Третата по големина американска банка Citigroup увеличава тримесечната си печалба с 6,6% заради по-високите приходи от търговия с облигации и отчетения ръст в кредитирането, предава Bloomberg. Кредиторът обаче прекратява операциите си по потребителско кредитиране на 11 пазара, измежду които Чехия и Унгария в Европа, информира Financial Times.

Нетната печалба за периода от юли до септември възлиза на 3,44 млрд. долара, или по 1,07 долара на акция, спрямо реализираните година по-рано 3,23 млрд. долара, или 1 долар на акция. Изключвайки еднократните ефекти, печалбата на акция е 1,15 долара, което е повече от очакванията на анкетираните от Bloomberg 23-ма анализатори за печалба от 1,12 долара.

Банката преустановява дейностите по потребителско финансиране в Чехия и Унгария в Европа, както и в Япония, Египет, Коста Рика, Салвадор, Гуам, Гватемала, Никарагуа, Панама и Перу. Напускането на японския пазар за банкиране на дребно бе предизвестено.

Общите приходи на Citigroup растат до 19,6 млрд. долара от 17,9 млрд. долара, отчетени през третото тримесечие на 2013 г. Само приходите от пазара на финансови инструменти с фиксирана доходност се повишават с 5% на годишна база до 2,98 млрд. долара.

Търговската активност и пазарната волатилност са се увеличили във финалните седмици на тримесечието заради по-скъпия долар, опасенията, че Шотландия ще напусне Обединеното кралство и Бил Грос, който напусна Pacific Investment Management Co. Волатилността води до покачване на търговията, тъй като клиентите хеджират или спекулират с посоката на движението на ценните книжа.

През третото тримесечие търговските заеми, отпуснати от най-големите американски банки, растат с 2,8%, а револвираните задължения се увеличават с 1,1%, сочат данни на Федералния резерв на САЩ. Фирменото и потребителското финансиране в Citigroup също растат през тримесечието.

Акциите на Citigroup губят 4,2% от стойността си от началото на годината. Преди старта на търговията на Wall Street книжата на трезора поскъпват с 2,40% до 51,10 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още