IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва предимно ръстове в очакване на събитието на Apple*

Според проучване на CNBC акциите на Apple са поевтинявали в 75% от дните, когато компанията е имала представяне на iPhone

18:00 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговията на американските фондови борси започва с ръстове във вторник, като инвеститорите очакват събитието на Apple, на което ще бъде представен новият модел iPhone, съобщава Ройтерс. Събитието ще започне в 20:00 часа българско време.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 32 пункта, като Goldman Sachs допринася най-много за ръста.

Широкият измерител S&P 500 се повишава с 0,1%, като финансовите компании и производителките на материали се представят най-добре.

Технологичният индекс Nasdaq записва несъществено изменение в низходяща посока.

Акциите на Apple се търгуват със спад от 0,35%

Според проучване на CNBC акциите на технологичния гигант са поевтинявали в 75% от дните, когато компанията е имала представяне на iPhone. От началото на годината обаче те са поскъпнали с около 40%.

И трите основни борсови индекса записаха ръстове в понеделник, след като изглежда, че щетите от ураганите Харви и Ирма не са толкова големи, колкото се очакваше.

Все пак според финансовия министър Стивън Манучин със сигурност бедствията ще имат влияние върху БВП в краткосрочен план.

Златото поевтинява с 0,23% до 1 332,60 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,35% до 48,24 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст от 0,85% до 54,30 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1959 долара, а курсът на йената е 109,90 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се повишава до 2,164%, а тази по 2-годишните ценни книжа расте до 1,331%.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още