IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг: Безплатните интернет услуги са шанс за мобилните оператори

Създателят на Facebook смята, че чрез безплатни предложения те могат да разширят бизнеса си в развиващите се пазари

11:30 | 03.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Зукърбърг: Безплатните интернет услуги са шанс за мобилните оператори

Предлагането на безплатни основни интернет услуги може да помогне на мобилните оператори да развият бизнеса си значително по-бързо на развиващите се пазари, заяви основателят на Facebook Марк Зукърбърг по време на Mobile World Congress в Барселона.

Основателят на една от най-популярните социални мрежи в света разкри, че инициативата Internet.org, създадена от Facebook с цел осигуряването на достъп до интернет в целия свят, всъщност “работи”. Като част от кампанията Зукърбърг заяви, че иска да повиши информираността на хората по отношение на интернет и възможностите, които мрежата предлага.

Единият начин това да се случи според него е мобилните оператори да започнат да предлагат няколко безплатни услуги. Според основателя на Facebook щом веднъж се докоснат до интернет, потребителите ще са по-склонни да плащат, за да получат достъп до мобилни данни.

Приложението Internet.org беше пуснато в шест държави в света. Стартът беше даден в средата на 2014 г. в Замбия, а кампанията предлага безплатен интернет достъп до основни услуги, включително до Facebook.

Марио Заноти, старши вицепрезидент по операциите в мобилния оператор Millicom, парнтьор на инициативата, заяви, че има 30% увеличение в броя на потребителите, когато новите услуги са пуснати за пръв път в Парагвай. По думите му това е довело до увеличаване и на броя потребителите, които си плащат за мобилни интернет услуги.

След старта на Internet.org в Танзания е отчетено 10% увеличение в продажбите на смартфони.

Повече новини от Mobile World Congress можете да прочетете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още