IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adidas ще търси купувач на бизнеса си с голф екипировка

Компанията се опитва да се освободи от непечелившите части от бизнеса си

10:38 | 04.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Adidas планира да продаде своето подразделение за голф екипировка и ще започне преговори с потенциални купувачи. Ходът е част от усилията ѝ да се откаже от непечелившите части от бизнеса си, пише Bloomberg.

Компанията все пак ще запази бизнеса с обувки и дрехи за голф, докато търси купувач на подразделението TaylorMade и на марките дрехи Adams и Ashworth, обяви тя. Adidas потвърди своята прогноза за приходите и печалбата за тази година.

"TaylorMade е много обещаващ бизнес“, коментира главният изпълнителен директор Херберт Хайнер в отделно изявление. „Решихме, че сега е моментът да се фокусираме още повече в това, в което сме по-силни – спортните обувки и дрехи“.

Adidas увеличи прогнозата за продажбите и печалбата си на 27 април за втори път тази година, на фона на търсенето на спортни стоки в навечерието на два световни футболни турнира и на промяната в модата, която направи моделите на Adidas отново популярни.

Нетната печалба от продължаващи операции ще нарасне с 15 до 18% тази година, което е повече от предишния диапазон от 10 до 12%, обяви Adidas. Коригираните приходи от продажби ще скочат с 15%. В сряда компанията заяви, че през първото тримесечие оперативният марж се е увеличил до 10,3% от приходите от 8,9% година по-рано.

Още от миналата година Adidas преразглежда операциите си, свързани с продукти за голф. Тя нае Guggenheim Partners да разгледат възможностите, които стоят пред този бизнес. По данни на Adidas приходите ѝ от TaylorMade-Adidas Golf са се свили с 13% през 2015 г., като се изключат валутните колебания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още