IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл отрече да планира преговори с ОПЕК за понижение на добива на петрол

В четвъртък за такива намерения спомена председателят на „Транснефт“ Николай Токарев, след което суровината поскъпна над 34 долара за барел

14:22 | 28.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Говорителят на Путин Дмитрий Песков. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Говорителят на Путин Дмитрий Песков. Снимка: Архив Ройтерс

Москва няма намерение да преговаря с ОПЕК или Саудитска Арабия за евентуално понижение на добива на петрол, заяви говорителят на президента Путин Дмитрий Песков, цитиран от бизнес портала РБК. В сряда за такава възможност спомена председателят на „Транснефт“ Николай Токарев, след което суровината поскъпна над 34 долара за барел.

На въпрос дали са планирани конкретни разговори Песков отговори „Не“. 

„Темата за нестабилността и колебанията на петролния пазар се обсъжда активно. Рано е да се говори какъв ще бъде изходът от тези обсъждания. Но безусловно темата за нестабилността на петролните пазари представлява интерес и за нас, и за нашите партньори сред страните производителки“, каза Песков.

Изказването на Токарев от сряда беше след среща на министъра на енергетиката Александър Новак и директорите на петролни компании.

Токарев беше цитиран от агенция „Интерфакс“ да казва, че „в съвсем скоро време е планирано провеждане на преговори за добива“. „На първо място Саудитска Арабия прояви инициатива да обсъди перспективата за понижение на обемите“, допълни още той. По думите му може да се проведе заседание на ОПЕК, на което да участва и Русия още през февруари.

В четвъртък Песков заяви, че не е готов да отговори на въпроса дали Русия ще присъства на февруарското заседание на ОПЕК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още