IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото разширява загубите от предишната сесия

В понеделник цените на благородния метал се понижиха с 15,50 долара (около 1,2%), което беше най-големият еднодневен спад от началото на юли

10:31 | 12.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на златото се понижават във вторник и разширяват загубите от предишната сесия, тъй като опасенията за потенциалните щети от урагана Ирма намаляват все повече. Освен това намалява и напрежението около Северна Корея и това кара инвеститорите да се отдръпнат от активите убежища, каквото е златото, посочва Investing.com.

Златото поевтинява с 0,39% до 1 330,46 долара за тройунция към 10:15 часа българско време.

В понеделник цените на благородния метал се понижиха с 15,50 долара (около 1,2%), което беше най-големият еднодневен спад от началото на юли. 

През уикенда Северна Корея отбеляза годишнина от основаването на страната и опасенията бяха, че може да проведе и ракетен тест, което обаче не се случи.

Апетитът за риск беше подкрепен и след като силата на урагана Ирма се оказа не толкова голяма, колкото бяха опасенията. Това доведе и до понижения в очакваните щети. Бедствието връхлетя югоизточния щат Флорида в неделя,

Въпреки загубите цените на златото останаха близо до едногодишния връх, достигнат през миналата седмица при 1 362,40 долара за тройунция. Ценният метал беше подкрепен през последните седмици заради геополитическото напрежение около Корейския полуостров и заради понижените очаквания за затягане на паричната политика в САЩ.

На платформата Comex в Ню Йорк фючърсите върху среброто се понижават с около 0,3% до 17,84 долара за тройунция. Миналата седмица среброто достигна четиримесечен връх при 18,29 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още