IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакери изнудват Netflix

Група се е добрала до нови серии на популярни сериали и е искала пари, за да не ги публикува

11:05 | 01.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хакер е публикувал в интернет десет нови серии от сериала на американския концерн за онлайн видео Netflix "Orange Is the New Black". Неговото излъчване трябваше да започне едва след пет седмици. Оказва се, че американската услуга за онлайн стрийминг е игнорирала по-ранно искане за плащане на хакера, пише New York Times. 

Говорител на Netflix не коментира темата, но от компанията са изпратили изявление в което се казва, че „ние сме наясно със ситуацията (...) Компетентните правоприлагащи органи са известени". Публикуваните онлайн серии са част от петия сезон на "Оранжевото е новото черно", който трябваше да бъде представен на обществеността на 9 юни.

Според Netflix хакерът е получил достъп до сериите от малка компания в Лос Анджелис, която очевидно не е била достатъчно добре защитена от хакерски атаки. Стрийминг услугата е изпратила материала за дообработване и постпродукция в компанията Larsen Studios, чиито услуги според Netflix се ползват от няколко големи телевизионни студия.

Оттогава хакерът или групата от хакери, които наричат себе си "thedarkoverlord", че разполагат с материали и на други телевизионни канали като ABC, Fox и National Geographic, които все още не са били излъчени. В Twitter телевизионните оператори са заплашвани, че тези програми ще бъдат публикувани в интернет, ако медиите не отговорят на изискванията. Според New York Times застрашените телевизионни станции се колебаят да коментират публично темата.

Един или повечето хакери, които използват името "thedarkoverlord", по-рано са опитвали неколкократно да изнудват институции, включително неправителствена организация за благотворителност, посветена на заболели от рак пациенти, пише още медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още