IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix губи ключов директор

Компанията прави промяна във висшия си мениджмънт след напускането на двама души от него

09:35 | 10.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Netflix се сблъсква с промяна във висшия си мениджмънт, след като компанията обяви, че дългогодишният ѝ продуктов директор Нийл Хънт ще напусне поста си през юли, пише Tech Crunch.

Международният директор Грег Питърс ще заеме мястото на Хънт.

Хънт, който беше част от Netflix в продължение на 18 години, е отговорен за редица ключови промени в бизнеса на компанията, докато тя се насочи от услуга за предлагане на DVD-та по имейл до десктоп базиран стрийминг бизнес, до компания, която предлага видео през смартфони и свързани телевизори по целия свят.

Грег Питърс, който ще замести Хънт, е заемал редица роли в разработката на продукти и бизнес развитието през последните девет години в компанията. Последно Питърс ръководи процесите, свързани с отварянето на офиса на Netflix в Токио, където се занимаваше по-конкретно с лицензирането на съдържание, както и с местния маркетинг.

В изявление, направено заедно в обявяването на новината, главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс заяви: “Грег и Нийл си сътрудничиха през годините, за да направят преживяването от Netflix в целия свят абсолютно невероятно… Нямам търпение Грег да поеме ролята си и да поздравя Нийл с нашия 100-милионен абонат”.

В допълнение Netflix обяви, че главният HR директор Тауни Кранц, който е в компанията от 2007 г., също ще напусне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още