IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube ще предлага и ТВ програми?

Компанията вече води преговори с американски канали, но засега не е придобила права за излъчване

11:01 | 06.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Във видео платформата YouTube, част от холдинга Alphabeth, скоро ще може да се гледат не само видеа, но и актуални програми на телевизионни канали, предава финансовата агенция  Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

За услугата с име Unplugged ще се събира такса, а стартът ѝ е предвиден за началото на следващата година.

YouTube вече е провела разговори с големите американски телевизионни канали, но все още не е придобила правата за излъчване. Компанията не е пожелала да коментира информацията. 

YouTube е част от империята Alphabet, изградена около търсачката Google. През миналата година YouTube представи Red – услуга, в която (засега само в САЩ) могат да се гледат видеа без реклами срещу месечна такса от 10 долара.

Това може да помогне на стрийминг платформата да увеличи приходите от потребител до 12 пъти, т.е. с 1 млрд. долара през 2016 г., и да даде тласък от 4,5% на оперативната печалба на Google до 2022 г., посочва Credit Suisse.

За да постигне тези резултати YouTube Red няма нужда да се превръща огромен хит сред потребителите.

Анализаторите твърдят, че за целта е нужно само 3% от всичките 1 млрд. потребители на YouTube да си платят за абонамент. Това не е нещо непостижимо, като се имат предвид данните на другите стрийминг услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още