IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's понижи рейтинга на Commerzbank

Кредитната агенция посочва съмненията, че банката ще успее да увеличи приходите си на устойчива основа

17:59 | 28.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Standard & Poor's понижи рейтинга на Commerzbank

Рейтингът на Commerzbank AG – втората по големина германска банка, бе намален с една степен от агенция Standard & Poor's (S&P) след съмненията, че банката ще успее да увеличи приходите си на устойчива основа.

S&P намали дългосрочния рейтинг на Commerzbank AG от А до А-, докато краткосрочният рейтинг спада от A-1 до А-2, се казва в официалното прессъобщение на рейтинговата агенция от днес. Перспективата по рейтинга на базираната във Франкфурт банка е отрицателна.

Commerzbank ще премине труден път, за да достигне стабилни и устойчиви приходи от основния бизнес, близки до нивата на банките с подобни оценки, се оказва в съобщението на S&P.

Втората по големина немска банка, която получи помощ в размер на 18,2 млрд. евро от правителството по време на финансовата криза, записа втора поредна загуба през първото тримесечие на тази година. Компанията започна на 15 май дялова разпродажба, емитирайки права на стойност 2,5 млрд. – петото увеличение на капитала за четири години, за да стимулира резервите и да върне обратно дълга си на държавата.

Акциите на Commerzbank понижи първоначалния си 3-процентов ръст в търговията във Франкфурт, достигайки повишение от 0,5% до 8,05 евро към 15 часа местно време. Акциите на банката поевтиняват с 25 на сто през тази година, в сравнение с увеличението от 11% през 2012 г.

Компанията, която предостави на правителството 25-процентен дял в замяна на спасителния план от 2009 г., сви разходите си, което ѝ помогна да излезе отново на печалба. Лошите икономически условия в целия европейски регион, в това число дори и в Германия, накараха Commerzbank да бъде внимателна по отношение на високорисковите ѝ кредитни концентрации в някои сегменти, особено търговските недвижими имоти и корабоплаването, отбелязват още от S&P.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още