fallback

Мажоритарният акционер на Трейс Груп Холд няма да отправя коригирано търгово

Николай Михайлов иска прекратяване на производството, като се позовава на Административнопроцесуалния кодекс

15:56 | 12.08.20 г.
Автор - снимка
Редактор

Мажоритарният акционер на „Трейс Груп Холд“ Николай Михайлов се отказва да подава корикирано търговото предложение към останалите акционери.

Това става ясно от съобщение на компанията, публикувано чрез БФБ-София.

В документа се посочва, че той е отправил искане по чл. 56, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс за прекратяване на административното производство, защото не възнамерява да внесе коригирано търгово предложение в установения срок от 20 работни дни след поисканите от финансовия регулатор корекции.

Припомняме, че в средата на юли Николай Михайлов отправи търгово предложение към миноритарните акционери в „Трейс Груп Холд“, защото е придобил 90,1% от капитала на дружеството пряко или непряко.

Общо той притежава 21 783 345 акции, от които 5 514 490 са чрез свързани лица - дружеството Галини Н ЕООД, на което е управител, синовете му Галин, Николай и Кристиян, дъщеря му Лилия, брат му Таньо Михайлов, както и партньорката му Десислава Любенова, с която е сключил споразумение за нейните акции.

Комисията за финансов надзор (КФН) обаче издаде временна забрана на търговото предложение и поиска от него да потвърди сделки с акции на дружеството, за да докаже параметрите им, на база на които е изчислена и справедливата стойност на акция, предложена на акционерите.

Регулаторът поиска и допълнителни детайли, свързани с обосновката на разходи и прогнози, както и със справедливата цена на акция.

В тази връзка той се позовава на чл. 56, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, според който административният орган (в случая – КФН)  прекратява производството по искане на страната, по чиято инициатива то е започнало.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:15 | 12.09.22 г.
fallback