IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН временно забрани търговото предложение за „Трейс Груп Холд“

Регулаторът иска корекции заради начина на определянето на справедливата цена на акция, както и на някои неточности в предложението

13:36 | 07.08.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Трейс Груп Холд</em></p>

Снимка: Трейс Груп Холд

Комисията за финансов надзор (КФН) временно забранява търговото предложение на мажоритарния акционер в строителната компания „Трейс Груп Холд“ Николай Михайлов към останалите акционери в дружеството, вижда се от решенията на Комисията, взети на последното и заседание и публикувани на сайта и.

Регулаторът иска от Михайлов да представи потвърждения на сделките, с които е купувал акции на „Трейс Груп Холд“ в последните месеци, за да види параметрите им, включително цената на акция, защото пет от сключените от него сделки са извънборсови.

КФН иска също така обратно изкупените акции на дружеството да не участват при определянето на справедливата цена на акция на компанията. Според регулатора справедливата цена на акция трябва да бъде преизчислена предвид необходимостта от преизчисляване на цената по метода на дисконтираните нетни парични потоци на дружеството заради допуснати различни неточности.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Комисията посочва още, че в търговото предложение са предвидено нереално завишени разходи за данъци, които не съответстват нито на ставките, нито на данните от историческия период. В решението се посочва още, че разходите за амортизации следва да бъдат определени на база отчетната стойност на амортизируемите активи (включително новопридобитите) в прогнозния период и съобразно счетоводната политика на дружеството, както и се иска обосновка на посочените разходи за амортизации.

КФН иска и прогнозни парични потоци за обявения в търговото предложение жилищен проект, както и коригиране на неточности при определяне на риска.

Припомняме, че Николай Михайлов обяви в средата на юли, че вече притежава пряко или непряко над 90% от акциите на „Трейс Груп Холд“, поради което иска да изкупи останалите малко под 10% от дяловете и да отпише фирмата от Българската фондова борса (БФБ).

Предложената цена на акция е 3,8 лева.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още