- Сега в магазините има изобилие от месни продукти. Но хората са разочаровани от качеството и вкуса им. Сигурно сте наясно, че доверието към съдържанието и качеството на продуктите непрекъснато пада.
Хората ядат това, което искат. Пазарът ни показва ние какво трябва да произвеждаме. Ако хората искат да купуват евтини и нискокачествени продукти и ги ядат, не трябва да се оплакват.
- Но не е ли причината, че масовият потребител това може да си позволи - само евтини продукти, а не защото това иска да яде?
Не могат да се оплакват от това нещо. Производителите правят това, което се търси.
- Някои от скъпите колбаси обаче често са отровно солени и са пълни с жили – например луканките, които няма как да минат към евтините месни продукти?
Не съм съгласен. При нас поне не е така, ние поддържаме малко по-високи ценови нива, аз заставам зад продуктите си и въобще не се притеснявам за качеството им. Но ако отидем в Германия, тези колбаси няма да ги вземат.
- За малотрайните ли говорите?
За много от продуктите. И трайните, и суровопушените, които са с по-ниски ценови нива, не са това, което трябва да бъдат. Но пазарът като ги приема – произвеждаме ги.
- Кое не им е наред? Не са гледани добре животните и не са направени от качествено месо ли? Или не са обработени добре?
Правени са, да речем, с по-ниско стойностни меса или пък не са добре изсъхнали. Има много фактори, които могат да поевтинят един продукт.
- А колко е реална опасността, че без да знаем при консумация на месни продукти, се нагълтваме и с антибиотици, с които се лекуват животните?
Това съм почти сигурен, че никъде в страната не може да се случи. Откакто сме в Европейския съюз ние всички работим по НАССР и по ISO. За всеки един колбас може да се проследи и види от какво месо е направен, с коя подправка, с коя обвивка, от коя смяна. При всички е така.
- И кога животното е погълнало антибиотика ли?
Тук отиваме в кланицата. Ние купуваме месото със сертификат. И човекът, който го е издал, си носи отговорност. В кланицата се води всичко: от кого е купено животното, кога е закупено, кога е заклано, как е охладено, как е изследвано, какво са показали пробите и на кого е продадено.


Черно море потопи ЦСКА в дъжда на "Тича"
Скоро: Озоновата дупка ще изчезне непълно
Тъжна вест! Почина един от най-големите архитекти в историята
Какво време ни очаква в неделя?
Внимание! Чакат ни мощни магнитни бури в следващите дни
Кой ще замести Хасет в Белия дом, ако стане шеф на Фед
Жизнено важната търговия на Русия с петрол в Индия е в упадък, но не и изчезнала
Глобата от 140 милиона долара на Мъск показва, че ЕС губи самообладание
ChatGPT спечели правото си да се саморегулира. Това може да се развие зле
Германия ускорява мерките срещу дронове - зачестяват инцидентите на летищата
BMW превъртя играта: Тествахме новото iX3
Най-бързата кола на XX век беше продадена за над 25 милиона долара
Какви са основните проблеми на 1.2 TSI на Volkswagen
Топ 10 на най-устойчивите на ръжда коли на старо
Кога са изобретени електрическите прозорци
„Черно море” потопи ЦСКА в деня на моряците
Оставка на правителството няма да е заплаха за България в Еврозоната
„Байерн” надигра „Щутгарт” с хеттрик на Кейн
Божидар Божанов: По всичко изглежда, че провокаторите са действали с МВР
Разходите за заплати нарастват с около един милиард евро


преди 13 години Подобните пазарни недоразумения за да се отсеят е нужна цялостна промяна Образование и изграждане на културата на потребление е нужноИди обясни на 99 % от Българите че кремвирша ,салама ,сладоледа ,шунката ,сиренето ,изварата и почти всички продукти в България са с менте етикети и зад тх стои чисто и просто Копита ,сухожилия и тонове хидрогенирано палмово масло чийто импорт е нарстнал десетократно за няколко години Къде мислите е изчезнало това масло ?Изядено е Създайте култура и гледайте как ще се променят моментално и ще започнат да продават колбаси от месо .Има право донякъде тъй като хората проявяват търсене към именно този *** Прави се пари от него и мститите 20 предприемача са доволни .Няма да е така ако и медиите поведат ожесточена кампания за *** и то ежеседмична с класации на фирмите по сектори бързо ще фалират тези недоразумения .Очевидно и интересът и волята са различни в управлението отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години Тоя новоизлюпен предприемач е типичен пример за наглата българска прослойка от т.нар. производители, които произвеждат *** и ги продават за нормални продукти. АБЕ БАЙНО - АКО НАПИШЕШ НА ПРОДУКТА СИ - КОЛБАС ОТ ЖИЛИ И КОПИТА, ВМЕСТО ЛУКАНКА - КОЙ ЩЕ ТИ ГО КУПИ????Ти нагло лъжеш потребителите и освен това най-нагло хвърляш вината върху тях - Ами те го ядат кво толкова????Ядат го, защото на етикета пише ЛУКАНКА - а това не е така БОКЛУККККК!!!! отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години не съм съгласен, че има качествени български колбаси. Само скъпи ***. Особено тези с вече готовите марки произвеждат САМО *** просто защото са НАГЛИ. отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години определено е прав, произвежда се това което се и търси - нискокачествени боклуча, когато на пазара пуснаха продукти с бг стандарт бума беше няколко месеца колкото да се опита и край, на пазара има и хубави неща, но никой не ги купува и рентабилността при тях е далеч по-ниска що тогава се чудите, че се правят само *** ?! отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години Ако си купиш един пуловер, на етикетът му трябва да има куп неща. Държава-производител, фирма вносител, състав, инструкции за ползване, че дори и разни сертификати ако ти ги поискат. И още неща трябва да има там. Идете в така наречените "транжорни", хипермаркети и т.н. и си купете парче месо, или някаква кайма. Освен цената и грамажа, друго няма почти никога. Продават ни каквото им попадне, а какво има вътре - никой не пише. За съжаление в такива времена живеем и нищо не може да се направи. Вчера ходих в едно село и си купих агне - по 12 лв кг заклано и изчистено. Карантиите ми ги подариха, заедно с буркан овче мляко. Ама се затрих два часа да ги чакам да го дерат, че и се набутах в едни кални улици - не ти е работа. отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години Внасят висококачествени меса, пък произвеждат нискокачествени продукти?Вкусовите предпочитания на хората се променят почти винаги когато намерят по- качествен продукт, ето защо търсенето на евтини салами, не е оправдание за производителите. Направете нещо наистина качествено и вкусно, а не скъпа имитация. отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години този господин буквално си признава че неговата фирма деликатес 2 произвежда евтини ***. отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години И извода в началото и описаната схема са абсолютно точни! Не, че няма и друга гледна точка, ама..., абе държава пълна с Андрешковци и от двете страни на "тезгяха". отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години Да де. То в бранша сте "играчи". Не производители, не професионалисти, а играчи;) отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 13 години Прав е човека, че хората купуват *** затова и се продават такива.Проблема е с по скъпите продукти - опита за налагане на стандарт беше добър, но не съвсем успешен. Проблема идва от това, че продават *** за качествен продукт. Най често става по схемата - пускат продукт с много хубаво качество на висока цена, хората го научават и почват да го купуват. Като мине половин година най много му смъкват качеството, но не и цената и опаковката. Рано или късно хората се усещат, че не е както беше и спират да купуват. После цикъла се повтаря - от гледна точка на потребителя - гадна работа. Направо си е измамна схема и то при всякакви продукти не само месни. отговор Сигнализирай за неуместен коментар