IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите проекти на Дубай - по-бляскави и по-мащабни отвсякога

Лидерите на емирството искат да изпратят послание до целия свят – че то отново е в играта

11:26 | 05.09.13 г. 3
Автор - снимка
Редактор
<p style="margin-bottom: 0cm">
	<em>Снимка: meydansobha.com</em></p>

Снимка: meydansobha.com

Дубай продължава да изумява с мегапроектите, които подготвя за реализация – точно както правеше и преди спукването на имотния балон, пише онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Новите проекти са също толкова фантастични и грандомански, колкото бяха и през 2006 г. например. През последната година емирството е обявило нови проекти за над 130 млрд. долара, изчислява списанието Arabian Business.

Числото е впечатляващо, дори и за дубайските стандарти. Разходите по строителството на Burj Khalifa – най-високата сграда в света, възлязоха на 1,6 млрд. долара например. Брутният вътрешен продукт (БВП) на Еквадор е малко под 156 млрд. долара.

Може би най-мащабният от всички нови проекти, обявени в Дубай е Mohammad Bin Rashid City. Той ще включва най-големия мол в света, повече от 100 хотела, тематичен парк на Universal Studios и обществен парк, по-обширен от Хайд парк в Лондон.

Част от проекта е и Bluewater Island – изкуствен остров за 1,6 млрд. долара, на който ще се намира най-високото виенско колело.

Общото между проектите не са само мащабите, но и липсата на сянката на миналото и каквато и да било поука от краха на пазара. А сякаш беше вчера, когато емирството обявяваше нови и нови мащабни проекти, които така и не видяха бял свят, а бяха активно предлагани на инвеститори.

Списъкът с отложените или прекратени проекти е дълъг. Сред тях е Palm Jebel Ali – изкуствен остров, по-голям от Palm Jumeirah, с над 250 хил. вили и различни тематични паркове, както и повечето изкуствени острови от проекта Светът.

Лидерите на Дубай обаче искат да изпратят послание до целия свят – че емирството е отново в играта. Дубай отново иска да предлага мечти, само че този път продажбата им може да се окаже по-трудна от очакваното.

Вижте в галерията какви са плановете за Mohammad Bin Rashid City.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Дано да имат време да пратят посланието...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
Императорът
преди 10 години
Който каквото може: това прави.Арапите от пустинята - градина, ний - от градината - пустиня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Императорът
преди 10 години
Който каквото може: това прави.Арапите от пустинята - градина, ний - от градината - пустиня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още