IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терен за жилищно строителство в Хонконг продаден на търг за $1,3 млрд.

Финансовият център е един от най-ограничените откъм пространство градове в света, като дори на относително заможни семейства им се налага да живеят в пренаселени квартали

15:02 | 29.07.10 г.
Терен за жилищно строителство в Хонконг продаден на търг за $1,3 млрд.

Терен за жилищно строителство в Хонконг беше продаден на търг за 1,33 млрд. долара, съобщи AFP. Това е третата най-скъпа продажба на земя в Хонконг.

Теренът се намира в престижен квартал и предлага панорамна гледка към пристанището Виктория. Купувач е местната частна компания Nan Fung Group.

В четвъртия за тази година търг за продажба на държавна земя са участвали близо 50 кандидата.

Точният размер на парцела не се уточнява, но се посочва, че върху него може да бъде построена сграда с брутна застроена площ от 30 181 кв. м.

През февруари правителството отчете, че цените на някои луксозни апартаменти са се върнали на пиковите нива от бума на пазара на имоти през 1997 г., отчасти благодарение на богати купувачи от континенталната част на Китай. Според анализатори една пета от купувачите на луксозни апартаменти в Хонконг са от Китай.

Финансовият център е един от най-ограничените откъм пространство градове в света, като дори на относително заможни семейства им се налага да живеят в пренаселени квартали.

Жилищните цени в Хонконг достигнаха най-високото си ниво от повече от десетилетие. През последната година правителството се опитва да охлади прегряващия пазар на имоти, като сред мерките му са увеличаване на предлагането на земя за жилищно строителство и увеличаване на данъците върху луксозните апартаменти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още