IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищното строителство в САЩ нарасна по-слабо от очакванията през юли

Новите разрешителни за строеж са паднали до най-ниската си стойност от май 2009 г.

16:26 | 17.08.10 г.
Жилищното строителство в САЩ нарасна по-слабо от очакванията през юли

Началното жилищно строителство в САЩ се повиши през юли по-слабо от очакванията, а разрешителните за строителство се понижиха до най-ниската си стойност от повече от година, съобщи Bloomberg.

През миналия месец в страната е започнало изграждането на 546 хил. жилищни единици на приравнена към годишна база основа, което е под медианната прогноза за 560 хил. единици на анкетираните от агенцията икономисти и ръст от 1,7% спрямо юни, сочат данните на Министерството на търговията на САЩ. Разрешителните за строителство са намалели с 3,1% до 565 хил. единици на приравнена към годишна база основа.

Строителите срещат затруднения при привличането на търсене след изтичането на правителствената подкрепа за сектора, въпреки че лихвените нива в страната са рекордно ниски.

Прогнозите на 74 анкетирани икономисти за началното жилищно строителство варираха от 525 хил. до 615 хил.

Данните за юни са ревизирани до 537 хил. единици, по-малко от първоначално изчислените 549 хил.

Новите разрешителни за строеж, които са добър ориентир за бъдещата пазарна активност, са паднали миналия месец до най-ниската си стойност от май 2009 г. Разрешителните за еднофамилни жилища, което е най-голямата част от пазара, са намалели с 1,2% до 416 хил.

Началното жилищно строителство бележи спад от 7% спрямо същия месец на миналата година, докато разрешителните са с 3,7% по-малко.

Индексът на доверието сред строителите на жилища през август се е срутил до 17-месечно дъно, показаха данните на Националната асоциация на строителите на жилища и Wells Fargo вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още