fallback

Интересът на руснаците към имоти у нас отслабва, но България остава фаворит

Въпреки намалението разликата между България и заемащата второ място Германия леко се увеличава през ноември

13:24 | 16.12.10 г. 2

Снимка: Investor.bg

Въпреки известен спад на интереса на руските купувачи към имоти в България, страната остава начело в класацията за ноември на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru, който подрежда дестинациите на базата на заявките за търсене в сайта.

През ноември 16,78% от всички заявки за търсене в базата с оферти на портала са били за България, сочат данните. През юли този дял достигна рекордните 21,55%.

Въпреки намалението разликата между България и заемащата второ място Германия леко се увеличава през ноември и вече надминава три процентни пункта.

Като цяло през ноември интересът на руснаците към пазарите на имоти в курортни държави започва да отслабва, отбелязват от портала.

Испания е единствената курортна дестинация в първата десетка, към която интересът през миналия месец нараства.

Топлите страни, които предлагат морски курорти, като Черна Гора, Турция, Франция, Тайланд, Гърция, Хърватска и Доминиканската република слизат надолу в класацията. Изключение прави Египет, който напредва до 13-то място.

Продължава повишението на интереса към европейските страни, в които често се предлагат евтини жилища. По-конкретно, интересът към Чехия нараства трети пореден месец. За първи път в историята на проучването в топ 10 попада Естония.

Топ 10 страни, от които се интересуват руските купувачи през ноември 2010 (дял от всички заявки)

България – 16,78% Германия – 13,49% Испания – 8,09% Чехия – 5,90% САЩ – 4,72% Италия – 4,56% Финландия – 4,18% Латвия – 3,68% Черна Гора – 3,45% Естония – 3,34%

Класацията е изготвена на базата на анализ на заявките за търсене, направени от посетителите на портала, в базата данни с оферти за имоти през ноември 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:32 | 10.09.22 г.
fallback