IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден интерес на руски купувачи към имоти у нас през юли

Делът на заявките за търсене на имоти в България в руски портал е нараснал до над 21% от общия брой

17:18 | 17.08.10 г. 1
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Пазарът на имоти в България продължава да заема първо място в класацията на руския портал за имоти Prian.ru, която следи интереса на руските купувачи към имоти в чужбина, вече две години. При това през юли делът на страната от общия брой заявки за търсене в базата с оферти на портала е нараснал до рекордните 21,55%. За предходния месец юни той беше малко под 20%.

Предишния си рекорд в класацията България е отбелязала през ноември 2008 г. – 21,27%.

Въпреки повишения интерес към България разликата между страната и следващите фаворити не се увеличава, тъй като интересът към заемащата второ място Германия през юли също е нараснал спрямо юни.

Класацията на най-търсените дестинации от руските купувачи на имоти в чужбина остава стабилна трети пореден месец, като в топ 10 се наблюдава само едно изменение - Турция отстъпва 8-мото място на Черна Гора.

Очаквано продължава да намалява делът на интереса на руснаците към САЩ и Финландия, посочват от портала. Пазарът на имоти в Чехия е преустановил спада си в класацията от май и юни и отново се приближава към петото място, което сега се заема от Италия.

Отчетеният от анализаторите на сайта през май и юни повишен интерес към „топлите“ държави през юли се е стабилизирал и дори е започнал да намалява. Това не е изненадващо - в Москва и Санкт Петербург термометрите показваха между 30 и 40 градуса. Най-силно е намалял интересът на руснаците към Турция (от 3,93% на 3,32%) и Египет (от 2,04% до 1,79%).

Извън топ 10 през юли значително нараства интересът към Тайланд, Естония, Швеция и Кипър, докато позиции губят Литва и Унгария.

Топ 10 държави по интерес на руските купувачи на имоти в чужбина през юли 2010 г.
(по дял от общия брой заявки за търсене)

България – 21,55%
Германия – 10,86%
Испания – 7,22%
САЩ – 5,62%
Италия – 4,78%
Чехия – 4,47%
Финландия – 3,85%
Черна Гора – 3,77%
Турция – 3,32%
Франция – 2,88%

Класацията се изготвя на базата на анализ на заявките за търсене, направени от посетителите на портала в базата данни с оферти за имоти през юли 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Защо като се пишат такива "бомбастични" коментари не се цитира статистиката за преките чужди инвестиции в строителството , че да се види какви лъжи и балони се размахват белким некой поверва, че недвижимостите са се задвижили...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още