IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интересът на руснаците към имоти у нас отслабва, но България остава фаворит

Въпреки намалението разликата между България и заемащата второ място Германия леко се увеличава през ноември

13:24 | 16.12.10 г. 2
<p>Снимка: Investor.bg</p>

Снимка: Investor.bg

Въпреки известен спад на интереса на руските купувачи към имоти в България, страната остава начело в класацията за ноември на руския портал за имоти в чужбина Prian.ru, който подрежда дестинациите на базата на заявките за търсене в сайта.

През ноември 16,78% от всички заявки за търсене в базата с оферти на портала са били за България, сочат данните. През юли този дял достигна рекордните 21,55%.

Въпреки намалението разликата между България и заемащата второ място Германия леко се увеличава през ноември и вече надминава три процентни пункта.

Като цяло през ноември интересът на руснаците към пазарите на имоти в курортни държави започва да отслабва, отбелязват от портала.

Испания е единствената курортна дестинация в първата десетка, към която интересът през миналия месец нараства.

Топлите страни, които предлагат морски курорти, като Черна Гора, Турция, Франция, Тайланд, Гърция, Хърватска и Доминиканската република слизат надолу в класацията. Изключение прави Египет, който напредва до 13-то място.

Продължава повишението на интереса към европейските страни, в които често се предлагат евтини жилища. По-конкретно, интересът към Чехия нараства трети пореден месец. За първи път в историята на проучването в топ 10 попада Естония.

Топ 10 страни, от които се интересуват руските купувачи през ноември 2010
(дял от всички заявки)

България – 16,78%
Германия – 13,49%
Испания – 8,09%
Чехия – 5,90%
САЩ – 4,72%
Италия – 4,56%
Финландия – 4,18%
Латвия – 3,68%
Черна Гора – 3,45%
Естония – 3,34%

Класацията е изготвена на базата на анализ на заявките за търсене, направени от посетителите на портала, в базата данни с оферти за имоти през ноември 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Ами като има такива "милардери" като другарите Баневи кво да се учудва човек...дано им покажат, че ЗАКОНИТЕ са за всички и да спрат да им дават продажните журналисти време и трибуна!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Jay Gould
преди 13 години
Руснаците се вълнуват дали ще влизаме в Шенген. Отдалечаването от там, ги спря малко. Имайте предвид, че в Русия внимателно следят събитията тук. Другото което ги спря е тоталното беззаконие тук. Аз писах лятото за едно събитие. Личната лекарка на Медведев, си купи апартамент в наш комплекс. Един ден месец август, тръгвайки за плажа, я спират някакви и обявяват, че плажа е частен и забраняват на нея и на всички от комплекса (руснаци купили имоти) да слизат на плажа, който незнайно как става частно владение и дори срещи заплащане не може човек да слезе до морето. Местната полиция само вдига рамене. Жената и всичките и съседи се заканиха при връщането си в Русия да уведомят както президента, така и всичките си познати и приятели какво става в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още