IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глад за жилища в новия финансов център на Мумбай

Масовото преселение на финансови компании от стария финансов център в южната част на града засили търсенето на луксозни жилища в новия финансов квартал Бандра Курла

16:33 | 10.10.11 г.
Глад за жилища в новия финансов център на Мумбай

В Бандра Курла, новия финансов квартал на Мумбай, където вече са базирани най-голямата фондова борса в страната и международни банки като Citigroup и UBS, липсва един ключов елемент: достатъчно жилища, за да се задоволи търсенето, пише Bloomberg.

Citigroup, UBS и JPMorgan Chase & Co. поставиха началото на масово преселение на финансови фирми от стария финансов център Нариман Пойнт в южната част на града, където наемите за стари сгради на по четиридесет години са близки до тези в Манхатън. Това засилва търсенето на луксозни жилища в района, където вече са построени офиси с площ около 300 000 кв. м и се планират още над 370 000 кв. м, според агенцията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle India.

Главният изпълнителен директор на Citigroup Викрам Пандит и директорът на Credit Suisse Group за Индия Михир Доши са сред хората, които вече са предплатили за жилища в първия жилищен небостъргач в Бандра Курла, разположен в комплекса Сигничър Айлънд в северната част на Мумбай, твърдят източници, запознати с продажбите.

"Районът на Бандра Курла има сериозен потенциал като жилищен център, който все още не е усвоен", казва Рамеш Наир, управляващ директор на Jones Lang LaSalle за Западна Индия. "Много чужденци и високопоставени служители, чиито офиси се преместиха тук, биха предпочели да живеят наблизо, за да са пътуват по-малко до работа, и защото децата им посещават училища в района".

Падащи цени

Последна актуализация: 16:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още