IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван спад на началното жилищно строителство в САЩ през март

Намалението се дължи на забавянето при строителството на многофамилни жилищни сгради

16:30 | 17.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Неочакван спад на началното жилищно строителство в САЩ през март

Американските строителни компании са започнали да изграждат по-малко жилища през март, което е сигнал, че устойчивото възстановяване на сектора на имотите ще отнеме време, съобщава Bloomberg.

Началното жилищно строителство е отбелязало 5,8% спад до 654 хил. жилищни единици на годишна база, показват данни на търговското министерство на САЩ. Анализатори очакваха ръст на началното жилищно строителство до 705 хил. жилища.

Ревизирани надолу са данните за февруари. През месеца е започнало строителството на 694 хил. жилища, а не на 698 хил. жилищни единици, както беше обявено по-рано.

Спадът на началното жилищно строителство в САЩ през март се дължи основно на намалението при строителството на многофамилни жилищни сгради със 17% до 192 хил. единици.

Строителството на еднофамилни жилища се е свило с 0,2% до 462 хил. единици на годишна база.

Най-голям спад на новото строителство е регистрирано в южните щати. В североизточния регион на страната обаче е отчетен ръст от 33% на началното жилищно строителство.

Издадените през март разрешителни за строителство обаче са се увеличили с 4,5% до 747 хил. на годишна база, което е най-високо ниво от септември 2008 г. Икономисти очакваха новоиздадените разрешителни за строеж да намалеят до 710 хил.

С 21% са се увеличили издадените разрешителни за строителство на многофамилни жилищни сгради, а тези за еднофамилните са намалели с 3,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още