IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандската Corio ще продава молове

Строително-инвестиционната компания планира да се раздели с 20% от търговските си центрове, за да се фокусира върху ключови молове

11:28 | 05.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Холандската Corio ще продава молове

Холандската строително-инвестиционна компания Corio, която притежава терен и в България, възнамерява да продаде около 20% от търговските центрове, които притежава, съобщи онлайн изданието PropertyEU.info.

Компанията планира да продаде активи на стойност 1,4 млрд. евро през следващите 3-4 години и да се съсредоточи върху развитието на ключови молове като любими места за среща, отбелязва изданието.

Търговските центрове съставляват 98% от притежаваните от компанията активи, които се оценяват на 7,3 млрд. евро.

Corio планира да съсредоточи усилията си върху повишаването на качеството и ускоряването на ръста на доходите от търговските центрове – любими места за срещи. Допълнителните постъпления ще бъдат използвани за намаляването на задлъжнялостта на компанията, както и за финансирането на ново строителство.

Очакванията на компанията са да постигне общ нетен растеж на доходите от наем от 4-6% средногодишно.

Главният изпълнителен директор на Corio Герхард Грьонер коментира, че след като е направила анализ на пазара, компанията вижда необходимост да се адаптира към промените в търговията на дребно.

Все още не е ясно какво ще се случи с терена в София, който компанията притежава. Тя придоби парцела още през 2006 г., но плановете й за строителството на мол не се осъществиха заради кризата.

Грьонер още преди няколко години каза, че българският пазар се наводнява с молове, но компанията запази терена и реши само да наблюдава ситуацията.

По-активна е компанията обаче в съседна Турция, където оперират 6 нейни търговски центъра с обща площ над 223 хил. кв. м.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още