IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петте най-големи фалита на американски градове

Калифорния продължава да е номер едно в САЩ по фалити на окръжни градове

12:01 | 20.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Петте най-големи фалита на американски градове

Скорошният фалит на един от символите на американската индустриална мощ – Детройт, породи множество коментари от експерти от всякакви области.

Домът на автомобилните гиганти General Motors, Ford и Chrysler обаче не е първият щатски град, обявил неплатежоспособност. Само през 2012 г. други две населени места – Стоктън и Сан Бернардино, също помолиха централното правителство за помощ. Всеки от тях имаше задължения в размер на стотици милиони долари.

Калифорния продължава да е номер едно в САЩ по фалити на окръжни градове, а американският щат Небраска е на първо място в САЩ по брой на фалитите на населени места, по информация на агенция Bloomberg.

В периода от 1981 г. досега една пета от общо 220-те случая на поискана защита от кредитори от страна на администрациите на населени места в Щатите се намират в Небраска.

В Америка действа облекчен режим за подаване на молба за защита от кредитори от специалните данъчни райони. До обявяването на фалит на окръжните администрации обикновено се стига, след като първо са проведени разговори с кредиторите.

Високият брой на градските фалити в Калифорния е обясним заради спецификата на законодателството. Местните власти в отделните окръзи и населени места нямат право да пристъпят към увеличение на данъците или да наложат нови налози, за да увеличат приходите си.

MarketWatch изготви класация на петте най-големи общински фалита в историята на Съединените щати.

Вижте ги в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
M37Unseen
преди 10 години
При някои хора фалита е стъпка към успеха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още