IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство във Великобритания е нараснало с 1,1% през юни

Продажбите на дребно през юли също са се повишили заради топлото време и добрите оферти на търговците

12:22 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Индустриалното производство във Великобритания е нараснало с 1,1% през юни

Индустриалното производство във Великобритания е нараснало повече от очакваното през юни, сочат данните на британската национална статистическа служба, цитирани от Bloomberg.

Индустриалното производство е нараснало с 1,1% спрямо май, след като стагнира три поредни месеца. Икономисти очакваха повишението да достигне 0,7%. За второто тримесечие е отчетен ръст от 0,6% спрямо предходния тримесечен период.

Основен двигател на отчетения месечен растеж е производството на транспортно оборудване, което записва повишение от над 5 на сто. Добри резултати постига и производството на компютърни и електронни продукти.

„Производителите могат да се надяват, че подобрението на икономическата активност е устойчиво“, коментира пред информационната агенция Хауърд Арчър, икономист в IHS Global Insight.

През второто тримесечие икономиката на Острова се разшири с 0,6 на сто и напоследък проявява признаци на оживление, което се потвърждава и от последните данни за активността в производствения сектор, сектора на услугите и строителството, отбелязва агенцията.

Утре се очаква новият гуверньор на Bank of England Марк Карни да представи новите икономически прогнози на банката.

Същевременно от отделен доклад стана ясно, че продажбите на дребно във Великобритания през юли са се повишили с 3,9 на сто, което е най-бърз ръст от юли 2006 г. насам, съобщават от British Retail Consortium и HSBC.

Основен двигател на ръста са топлото време и подобрените оферти на търговците, предаде MarketWatch.

Данните показват, че са нараснали продажбите на дребно във всички категории, включително на храна и облекло. Същевременно онлайн търговията е забавила ръста си до 7,9%, след като през юли миналата година записа повишение от 15,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още