IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработните във Франция достигнаха рекордните 3,3 млн.

Неблагоприятните новини за пазара на труда идват в изключително неподходящ момент за президента Франсоа Оланд

12:02 | 28.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Безработните във Франция достигнаха рекордните 3,3 млн.

Безработните във Франция достигнаха рекордното ниво от 3,3 млн. през декември, нанасяйки допълнителен удар върху икономическите политики на социалистическия президент Франсоа Оланд, пише CNBC.

Броят на безработните е нараснал с нови 10 200, или 0,3 на сто, през последния месец на 2013 г., показаха данните на Министерството на труда на Франция.

Докладът на правителството показа още, че за 2013 г. безработицата се е покачила с 5,7 на сто.

"Въпреки че през последните месеци темповете на влошаване на пазара на труда намаляха наполовина спрямо нивата отпреди година, равнището не успя да се стабилизира. Лошите новини дойдоха въпреки усилията на правителството да обърне негативната тенденция на пазара на труда", заяви Фабрис Монтан, икономист в Barclays Research.

Данните дойдоха в изключително неподходящ момент за Оланд, който базира предизборната си кампания върху ангажимента за намаляване на нивото на безработицата в страната. Очаква се френското правителство да започне преговори още днес за изготвянето на "пакта за отговорност", който да подобри условията на трудовия пазар.

Пактът ще има за цел намаляването на безработицата и увеличаването на конкурентоспособността чрез понижение на високите разходи за труд. Ключовите мерки ще включват ограничаването на публичните разходи с около 30 млн. евро, като впоследствие се очаква свиването да достигне 50 млн. евро в периода 2015-2017 г. Реализирани ще бъдат освен това цялостна фискална и административна реформи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Батя
преди 10 години
Нормално, като са си избрали такъв комунист на власт!75% данък!!! WTF!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още