IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония запази паричната политика

Индустриалното производство през април се е увеличило с 3,8% на годишна база

10:09 | 13.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Япония запази паричната политика

Японската централна банка запази монетарната си политика, което е сигнал, че страната може да постигне заложената цел за инфлацията без допълнителни стимули, предава CNBC. 

Банката е пасивна от миналия април, когато обяви амбициозната цел да удвои паричната база чрез агресивни покупки на активи, за да може инфлацията да достигне 2% в рамките на около две години.

Както се и очакваше финансовата институция гласува единодушно за запазване на стратегията си за увеличаване на паричната база с по 60-70 трлн. йени (590-690 млрд. долара) годишно.

Банката поддържа виждането си за местната икономика, отбелязвайки, че тя продължава да се възстановява с умерено темпо.

Йената остана стабилна след решението на ниво от 101,70 за долар, а борсовият индекс Nikkei се отклони минимално, като се понижава с 0,6% спрямо затварянето си вчера.

Същевременно японското министерство на икономиката, търговията и индустрията отчете, че индустриалното производство през април е намаляло с 2,8% на месечна, но се е увеличило с 3,8% на годишна база. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още