IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговците на дребно в САЩ регистрираха ръст на продажбите през юли

На трудовия пазар могат да се появят проблеми след три последователни седмици с ръст на молбите за помощи при безработица

17:47 | 13.08.15 г. 3
Търговците на дребно в САЩ регистрираха ръст на продажбите през юли

Търговията на дребно в САЩ се възстановява на през юли, пише Ройтерс. Агенцията допълва, че позитивните данни в началото на третото тримесечие могат да бъдат сигнал за подем на икономиката на страната.

От доклада, публикуван на сайта на търговското министерство на САЩ, е ясно, че предварителните сезонно изгладени данни за юли сочат ръст на продажбите на дребно от 0,6% спрямо юни и от 2,4% спрямо юли 2014 г.

Министерството ревизира във възходяща посока и данните за юни – вместо предишният докладван спад от 0,3%, продажбите на дребно остават без промяна спрямо май 2015 г.

Отчита се увеличение на продажбите на автомобили, дрехи, строителни материали и мебели. Продажбите на електроника обаче се свиват.

Като цяло оптимистичните данни за продажбите на дребно могат да бъдат разглеждани и като сигнал, че Федералният резерв ще пристъпи към увеличаване на основната лихва още през септември. В същото време обаче данните за ръст на седмичните молби за помощи при безработица вероятно ще ограничат този ентусиазъм, допълва още Ройтерс.

Според съобщението на трудовото министерство в страната молбите за помощи за безработица са се увеличили с 5 хил. до сезонно изгладените 274 хил. за седмицата, приключила на 8 август.

Подадените молби се увеличават за трета поредна седмица, но все още остават под прага от 300 хил. седмично, допълва още агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
тва е реалната безработица при тея *** около 20% че и над а тука си фантазират некви глупости и само гледадт стъкмистики .... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
lyusien
преди 8 години
Продажбите на дребно са по важни за американската икономика отколкото седмичните молби за помощи Освен това и броят им от 370 хиляди е страхотно добър показател за трудовия пазар Явно че американската икономика набира скорост през третото тримесечие за разлика от китаиската която я чакат трудни времена
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още