IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство в Япония с по-висок от очакванията спад

Компаниите нямат нагласа да ускорят темпа на производство, смята икономист

11:07 | 14.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Петролна рафинерия в Кавасаки. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Петролна рафинерия в Кавасаки. Снимка: Ройтерс

Индустриално производство в Япония отчете по-висок от очакванията спад през юли, след като през юни се върна на положителна територия, показват публикувани в понеделник данни.

Общото индустриално производство на страната спада със сезонно изгладените 0,8 на сто спрямо предходния месец, показват окончателните данни от понеделник на японското министерството на икономиката, търговията и индустрията.

„Компаниите нямат нагласа да ускорят темпа на производство. Те все още поддържат предпазливи позиции“, смята Норио Миягава, икономист в Mizuho Securities Research & Consulting.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за спад от 0,6 на сто, предава Investing.com. Такава бе и първоначалната оценка на министерството. За сравнение – производството нарасна с 1,1 на сто през юни

Доставките спадат през юли с 0,4 на сто спрямо предходния месец, като по този начин бе ревизиран спадът от 0,3% от предварителния доклад.

Материалните запаси също отчитат понижение с 0,8% през юли, в съответствие с предварителните данни.  

На годишна база през юли индустриалното производство не показа изменения, следвайки ръста от 2,3 на сто от юни.

Проучването на Bloomberg за представянето на икономиката на Япония прогнозира ръст от 0,8% за второто тримесечие, докато анализаторите от JPMorgan Chase & Co., Barclays Plc и Credit Suisse Group AG залагат, че икономиката на азиатската държава се е свила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още