IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затрудненото положение, в което се намира АЦБ, в пет графики

Производството е един от първите индикатори, който показва признаци, че се забавя заради отслабващият растеж на развиващите се икономики

15:52 | 08.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Затрудненото положение, в което се намира АЦБ, в пет графики

В 14 часа българско време Английската централна банка (АЦБ) ще вземе решение за лихвените проценти, обема на покупките на активи и ще публикува протокола от заседанието. Инвеститорите ще бързат да разберат дали централните банкери все още вярват, че Великобритания може да издържи на забавяне на световната икономика, пише Bloomberg. 

От последната среща на Комитета по парична политика на Английската централна банка (АЦБ)  миналия месец облаците над глобалната икономика се сгъстиха на фона на иначе розовата картина у дома. На фона на понижените прогнози за глобалния растеж от страна на Международния валутен фонд (МВФ), Комитетът по парична политика на АЦБ оповести оценката си за това как тези неща се отразяват на Великобритания. 

Bloomberg представи 5 графики, които централните банкери може би са имали предвид. 

Глобалната волатилност

 

Въпреки че пазарната волатилност се укроти от последното заседание на АЦБ досега, тя остава висока. Индексът на Bank of America Corp., които следи промените в цените на акциите, държавните ценни книжа на САЩ, валутите и суровините, спадна, след като през септември достигна най-високото си ниво от 2012 г.

Мминалия месец Комитетът за финансова политика на АЦБ коментира, че повишената волатилност може да затрудни достъпа до кредити на компаниите и домакинствата.

Секторите услуги и производство

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още