IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Инвеститорите ще очакват заседанието на Федералния резерв на САЩ (Фед) във вторник и сряда

09:31 | 25.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След като през миналата седмица ключовото събитие беше заседанието на Европейската централна банка, тази безспорно ще бъде доминирана от срещата на Федералния резерв на САЩ, която приключва в сряда вечерта. На следващия ден се очакват докладите на Японската централна банка, а в последния делничен ден Евростат ще публикува данни за инфлацията и безработицата във валутния съюз.

В понеделник, 25 април, мюнхенският институт за икономически изследвания Ifo ще публикува индекса си за бизнес климата в Германия.

В САЩ ще излязат данни за продажбите на нови жилища. 

Във вторник, 26 април, бизнес асоциацията Conference Board публикува доклада си за потребителското доверие.

В сряда, 27 април, приключва двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ. В 21 часа българско време ще бъде публикувано изявлението на комисията по парична политика, след което председателят на Фед Джанет Йелън ще даде пресконференция. Не се очаква повишаване на лихвените проценти, а по-скоро оценка на централните банкери за състоянието на икономиката на САЩ.

Великобритания ще публикува предварителни данни за ръста на БВП през първото тримесечие.

В четвъртък, 28 април, се очаква решението на Японската централна банка за паричната политика. Освен това институцията ще публикува и прогнозите си за икономическия ръст и за инфлацията. Агенция Ройтерс съобщи, че се очакват по-скоро понижения на икономическите прогнози, а не промяна в паричната политика.

САЩ ще публикуват данни за ръста на БВП през първото тримесечие.

В петък, 29 април, Евростат публикува данни за инфлацията и безработицата в еврозоната и Европейския съюз

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още