IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производствените цени в САЩ изненадаха с нулев ръст през октомври

Очакванията на анкетираните икономисти бяха за запазване на темпа на растеж от септември, а именно 0,3% на месечна база

17:08 | 16.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производствените цени в САЩ неочаквано остават без промяна през октомври спрямо предходния месец, сигнализирайки, че инфлацията се затруднява да набере инерция. Данните на Министерството на труда показват, че по-ниските цени в сектора на услугите засенчват поскъпването при стоките.

Нулевият ръст идва след 0,3-процентово повишение през септември, припомня Bloomberg.

Очакванията на анкетираните икономисти бяха за запазване на този темп на растеж.

Подиндексът за сектора на услугите отчита 0,3% спад, който се дължи на понижението при цените на инвестиционните посредници и консултанти.

Цените на стоките се повишават с 0,4% на месечна база, като енергията за пореден месец поскъпва с 2,5 на сто, а хранителните продукти поскъпват с 0,8%.

На годишна база производствените цени растат с 0,8 на сто, което пък е най-рязкото повишение от декември 2014 г.

Базисната производствена инфлация в САЩ, която изключва хранителните продукти и енергията, е отрицателна, като цените се понижават с 0,2%, след като през септември се повишиха с 0,2 на сто. На годишна база базисната инфлация е 1,2 на сто.

Повече за форекс пазарите, капиталовите пазари, фондовете, стратегии за търговия и глобалните събития може да научите от петата поредна конференция INVESTOR Finance Forum, която се провежда от Investor.BG съвместно с Bloomberg TV Bulgaria на 18.11.2016 г. в Интер Експо Център София.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на ActivTrades, Пощенска банка, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Euro-Finance, Admiral Markets, Karoll, BenchMarkSirma Group.

 

Партньори на форума са АДВИБ, АТБ, БАЛИП, БАУД

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още