fallback

Малките и средни предприятия от Европа могат да стъпят в САЩ само чрез TTIP

Европа ясно раздели процеса на интеграция на Турция от споразумението за бежанците, според евродепутата Светослав Малинов

13:50 | 18.06.16 г. 5

Европейските малки и средни предприятия могат да влязат на американския пазар само през споразумение като TTIP. Това коментира евродепутатът от групата на Европейската народна партия (ЕНП) Светослав Малинов в предаването "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него, ако Великобритания реше да напусне Европейския съюз (ЕС), това няма да има ефект на разпространението в други държави.

“Има значително малцинство сред европейските елити, което казва, че най-доброто, което може да се случи на ЕС, е Великобритания да напусне. Тези, които познават историята на интеграцията и ЕС, знаят, че изключително много инициативи са блокирани от Великобритания", допълни евродепутатът.

Той коментира и отношенията между Берлин и Анкара.

"Трябва да си дадем сметка, че Ердоган се опита да притисне ЕС, но съвсем не по начина, по който повечето критици внушават - изнудвайки ги за бежанците и за пари. Той се опита да накара ЕС да направи специален компромис за Турция във връзка с нейната интеграция и конкретно за либерализацията на визите. Това не се случи и Европа ясно раздели процеса на интеграция на Турция от споразумението с нея", каза още Малинов.

Целия разговор можете да проследите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:01 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Видео виж още