IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips спечели дело срещу Nintendo за патентно нарушение

Kомпанията не коментира какви ще са финансовите последствия от решението на съда

18:04 | 20.06.14 г.
Philips спечели дело срещу Nintendo за патентно нарушение

Philips Electronics заяви, че е спечелила дело за патентно нарушение срещу Nintendo във Великобритания. Това е първото от четирите съдебни дела, заведени срещу японската компания за игри, пише Ройтерс.

Говорителят на Philips Бьорн Теусен заяви, че патентът е свързан със системи за проследяване на движението, използвани в игралната конзола Wii.

„Става дума за патент за улавяне на движения, жестове и контролиране, който направихме достъпен за производителите на цифрови декодери и игрални конзоли чрез програма за лицензиране“, допълни той.

По думите му компанията се опитва да постигне споразумение за лицензиране с Nintendo още от 2011 г., но тъй като това не се е случило, през 2012 г. са предприети правни действия в Германия и Великобритания. Същото се е случило през 2013 г. във Франция, а миналия месец и в САЩ.

От Philips отказаха да споделят каквито и да било подробности за финансовите последици от решението.
„Поискахме справедливо обезщетение за използването на нашите патенти“, коментира Теусен.

Миналата година Philips и гигантът в областта на потребителската икономика Sony пък обвиниха Apple, че е нарушила общо 15 патента, които са свързани със сигурността на информация. Компаниите подадоха съдебен иск срещу корпорацията.

През първото тримесечие на тази година нетната печалба на Philips спадна с 14 на сто заради загуба от валутни разлики и по-слаби резултати от бизнеса на компанията, насочен в сектора на здравеопазването.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още