fallback

Amazon и Barnes & Noble свалят цените на таблетите си в борба с iPad

Пониженията на цените бяха очаквана стъпка от анализаторите предвид големия успех на устройството на Apple

10:08 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Amazon и американската книжарница Barnes & Noble, които продават електронни четци, обявиха в началото на седмицата понижение на цените на своите таблети, страдащи от силната конкуренция на мултимедийното устройство на Apple – iPad.

Kindle, който според Amazon е най-продаваният продукт на сайта на компанията, вече струва 189 долара спрямо 259 долара досега.

Nook на Barnes & Noble, пуснат на пазара преди последните коледни празници, две години след старта на Kindle, се продава на цена от 199 долара при 259 долара преди това. Книжарницата освен това въвежда в продажба таблет единствено wifi връзка към интернет, а не и с 3G, като цената на това устройство е 149 долара.

Пониженията на цените бяха очаквани от повечето анализатори, като се прогнозираше отстъпките да станат факт именно в началото на лятото, коментира АФП. Дори и при намален пазарен дял за Amazon пазарът на електронните четци и електронните книги остава много важен сегмент, коментират специалисти.

Целта на компанията, а също и на Barnes & Noble, ще бъде в близко бъдеще да се възползва максимално от предлаганите по-ниски цени спрямо тези на iPad, за да възвърне интереса на потребителите към устройства, различни от умело маркетираните продукти на Apple.

За сравнение, пуснатият през април iPad в САЩ, а по-късно и в девет други страни по света, се продава срещу 500 до 829 долара в зависимост от типа предлагана интернет връзка и паметта на таблета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:52 | 12.09.22 г.
fallback