IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мащабна акция затвори популярни пиратски сайтове в Гърция

Сайтовете са предлагали музика, филми, игри и софтуер и са генерирали над 230 хил. евро от реклама и такси за достъп до тях

13:04 | 10.02.11 г.
Мащабна акция затвори популярни пиратски сайтове в Гърция

Някои от най-популярните пиратски сайтове в Гърция, генерирали стотици хиляди евро от нелегална дейност, бяха затворени, съобщиха от местната национална група на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI).

След серия от полицейски акции из цяла Гърция служителите на реда са затворили няколко нелегални уебсайта. Пиратските платформи са били едни от най-големите източници на нелицензирано съдържание онлайн в страната и са предлагали музика, филми, игри и софтуер. Координирани акции са били проведени в Атина, Кавала и Флорина.

Петима са арестуваните, заподозрени в нарушаване на закона за авторското право, а по време на полицейските действия са иззети значително количество техника и документи.

В хода на акцията е станало ясно, че в случая са замесени и заподозрени от други страни, като в момента Интерпол работи по случая заедно с полицейски служители от други европейски държави.

Според първоначалната информация и иззетите документи собствениците на сайта thegreekz.com и останалите, срещу които е проведена акцията, са генерирали над 230 хил. евро от реклама и такси за достъп до сайтовете, нелегално разпространяващи съдържание със защитени права.

Спрените сайтове са едни от най-популярните пиратски платформи в Гърция, като са привличали общо около 15 млн. посещения на ден. За сравнение, едни от най-популярните сайтове в България генерират по около 1,5 млн. дневни посещения, посочват от Българската асоциация на музикалните продуценти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още