IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone и iPad изместиха BlackBerry в предпочитанията на бизнеса

Устройствата на Apple стават все по-търсено комуникационно средство, сочи проучване

18:31 | 18.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американският финансов министър Тимъти Гайтнър също ползва iPad 2. <em>Снима: Ройтерс</em></p>

Американският финансов министър Тимъти Гайтнър също ползва iPad 2. Снима: Ройтерс

В света на бизнеса често бяхме свикнали мениджърите да се доверяват на BlackBerry. Според актуално проучване обаче от известно време насам тази ситуация се променя в полза на Apple.

От анализаторската компания iPass са интервюирали 2300 служители на 1100 компании по света, сред които 32% са притежателите на BlackBerry. 45% от анкетираните са признали, че използват iPhone и за работа. За сравнение: през миналата година притежателите на BlackBerry са били 35%, а тези на iPhone - 31%.

Всички останали производители са претърпели спад - BlackBerry с 2,3%, Symbian с 5%, и Windows Mobile с 4,1%. Нараства броят на тези мениджъри, които ползват собствените си смартфони за служебни цели. През 2010 г. техният дял е бил 34%, а през тази - 42%.

Очевидно е, че популярността на платформата на RIM намалява, но още по-лошата новина е, че сред плановете на бизнеса за закупуване на телефони през следващата година BlackBerry е едва на четвърто място след Windows Mobile, Android и iPhone.

Според анализа 95% от всички бизнес клиенти имат смартфон, а с таблет разполагат около 44%. Именно на пазара за таблети контрастът е още по-голям.

BlackBerry PlayBook не успя да завладее много почитатели на мобилните устройства и едва 6,2% от анкетираните мениджъри са проявили интерес към продукта на RIM. iPad 2 обаче се радва на внимание от останалите 84,1% служители.

Важна подробност е, че 49% от участниците в анкетата на iPass са от Северна Америка, докато в момента RIM са силни с BlackBerry на други пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още