IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mozilla удължава споразумението за търсене с Google

Подновяването е особено важно за Mozilla, тъй като официално компанията е организация с нестопанска цел и като такава разчита основно на Google за генериране на приходи

15:59 | 21.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Mozilla удължава споразумението за търсене с Google

Фондация Mozilla и Google подновиха договора си за 3 години, според който Google ще бъде интернет търсачката по подразбиране за интернет браузъра, както беше и досега. 

Споразумението замества действащия до ноември тази година договор между двете компании. Като част от него Google ще плаща за развиване на отворения код на Mozilla, за да бъде основната търсачка на браузъра. 

Двете страни не обявиха финансовите параметри на договорката.

Подновяването бе от особена важност за Mozilla, тъй като официално компанията е организация с нестопанска цел и като такава разчита основно на Google за генериране на приходи.

За 2010 г. интернет търсачката е допринесла за 84% от общо 123 млн. долара приходи на Mozilla, което е с 18% повече от година по-рано.

Към ноември Chrome e задминала Firefox по популярност, постигайки 25,7% пазарен дял в световен мащаб, показват данните на StatCounter.  Chrome и Firefox формират 50% от ползването на браузъри в света. Така всеки втори потребител използва търсачката на Google като основна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още