IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BSkyB отчете 29% ръст на оперативната печалба през второто полугодие на 2011 г.

Растежът е дошъл преди всичко от абонати на Sky, на които компанията е успяла да продаде повече пакети за телевизия, интернет и телефония

16:46 | 31.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

През първото полугодие на финансовата година 2011/12 (30 юни) със своите предложения за телевизия, интернет и телефон, британският оператор British Sky Broadcasting (BskyB) отчете рекордни резултати.

Оперативната печалба нарасна с 29% на годишна база до 632 млн. лири (756 млн. евро), съобщи днес BSkyB. Като се елиминират еднократните ефекти ръстът е бил 16% до 601 млн. паунда.

Ръстът е дошъл преди всичко от клиенти, които вече са имали абонамент за Sky. На тях компанията е успяла да продаде повече пакети за телевизия, интернет и телефония. Като цяло в посочения период броят на клиентите се е повишил с 1,7% до 10,47 млн. Приходите се увеличават със 6% до 3,36 млрд. паунда.

При прогнозата за бъдещото развитие, предвид на слабата конюнктура, концернът остава предпазлив. Компанията обаче била добре подготвена и искала както да представи повече продукти на съществуващи клиенти, така и да спечели нови абонати.

Между другото за нови клиенти ще трябва да се погрижи и новият интернет-тв пакет, който не съдържа допълнително платени канали. Има и планове за нов канал за Формула 1. Компанията планира да разкрие нови 1300 работни места във Великобритания и Ирландия. В момента компанията има 16 500 служители.

Отвъд добрите финансови резултати платеният оператор, който се контролира от австралийския медиен предприемач Рупърт Мърдок, изживя бурна година. Мърдок трябваше да се откаже от плановете си да подаде оферта за придобиване на оставащите 61% от дяловете на BskyB за около 8 млрд. паунда заради скандала с подслушването на таблоида News of the World.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още