IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon повишава приходи и печалба

Дружеството за мобилни услуги е спечелило половин милион нови клиенти на договор

19:17 | 19.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Verizon отчита ръст преди всичко заради високото търсене на смартфони. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Verizon отчита ръст преди всичко заради високото търсене на смартфони. Снимка: Ройтерс

Втората по големина американска телекомуникационна компания Verizon успява благодарение на високото търсене на смартфони да отчете силно първо тримесечие. Добре се е отразило и отлагането на инвестициите в мрежа от ново поколение.

Продажбите през тримесечието са скочили с 4,6% спрямо същия период на миналата година до 28,2 млрд. долара, обяви в четвъртък конкурентът на AT&T и T-Mobile USA. Печалбата е нараснала от 3,26 до 3,91 млрд. долара. Борсата очакваше значително по-малко и в двете отношения и на пазара в Ню Йорк акциите поскъпнаха с 1,7% до 38,30 долара. 

От решаващо значение за резултата е била управляваното съвместно с Vodafone Mobile дъщерно дружество Verizon Wireless, което спечели половин милион нови клиенти на договор. Това е много добър резултат за един почти наситен пазар. През изминалото тримесечие Verizon Wireless отчита продажби от 55,43 долара на потребителски договор, което е увеличение от 3,6%.

Доставчиците се конкурират за клиенти със специални цени, по-добро качество и субсидирани устройства като iPhone. T-Mobile USA е изключение в последния аспект, тъй като компанията не иска да осигури субсидии за смартфона и се позиционира като дискаунтър.

Стационарния бизнес на Verizon е успял за да спечелят допълнителни 180 000 клиенти за своя телевизионен продукт. За интернет доставки са се решили още 193 000 клиенти. И в двата сектора растежът остава под тримесечието на миналата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още