IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пусна своя социална мрежа

Платформата се казва So.cl и е насочена предимно към младежи и студенти

17:40 | 21.05.12 г.
<p>
	Технологичният гигант Microsoft представи официално първата си социална платформа.</p>
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Технологичният гигант Microsoft представи официално първата си социална платформа.

Снимка: Ройтерс

Американскaта технологична компания Microsoft пусна официално своя собствена социална платформа, съобщава сайтът CNET.

Мрежата се казва So.cl. Идеята на платформата е млади хора и предимно студенти да могат да споделят интересни текстове и видеоклипове сортирани различни категории.

"So.cl е експериментален проект, фокусиран върху бъдещето на социалното обучение сред младите", разказва представител на Microsoft. От компанията са категорични, че So.cl няма нищо общо с Facebook и не се опитва да го конкурира.

Подобно на друга разрастваща се социална мрежа – Pinterest,  споделянето в новия проект на Microsoft ще се прави чрез специален бутон, който всеки ще може да инсталира в своя интернет браузър. Натискането му автоматично ще праща страницата в So.cl, където други хора ще могат да я четат и да коментират. От технологичния гигант коментират, че So.cl е „експеримент, в който всеки ще може да изпробва възможностите си да търси“.

Една от интересните функции на социалната мрежа е организирането на "видеопартита", в които няколко души участват в групов чат и си споделят клипове, създавайки непрекъснат поток от видео.

В момента тя е отворена за всички потребители, но регистрацията изисква изпращането на заявка и последвало одобрение. Потребителите ще могат да влизат в нея и през личните си страници в Facebook или акаунтите си в Windows Live.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още