IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска своята първа социална мрежа

Платформата Miiverse ще свързва потребителите на конзолата Wii U

13:05 | 04.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Nintendo пуска своята първа социална мрежа

Японската компания Nintendo обяви пускането на първата си социална мрежа – Мiiverse. Платформата ще свързва потребителите на новата гейм конзола на компанията - Will U. Те ще могат да виждат онова, което другите играят, да споделят самостоятелно създадено игрово съдържание и да си разменят съвети, информира Ройтерс.

Когато потребителите пуснат конзолата си, тя ще показва анимирани аватари на телевизионния екран, които насочват към най-популярните игри за момента. Въпреки това фокусът на мрежата е към по-малкия сензорен екран на Wii U Game Pad. Той може да се използва за изпращане на въведени или ръкописно написани съобщения към други членове на Miiverse, както и на изображения. 

От компанията се надяват социалната мрежа  да спомогне продажбите на хардуерни устройства във времена на разрастване на приложенията за мобилни устройства и таблети.

„Nintendo е доста зад конкурентите си, що се отнася до онлайн игрите. Идеята за навлизане на този пазар е много добра, но все още е неясно дали компанията ще генерира приходи от това“, коментира Хаджиме Накаяма от Iwai Cosmo Securities.

Все още не е ясно дали новата конзола на компанията, която беше представена за първи път преди близо година, ще успее да завладее добър пазарен дял. Много инвеститори изразиха съмненията си, че Wii U ще успее да намери потребители в индустрия на стойност 78,5 млрд. долара, която таргетира главно мобилни устройства, като iPhone  и iPad. Гейм приложенията за смартофони и таблети вече са на стойност 8,5 млрд. долара от световния пазар за игри.

Nintendo публикува информация за първата си годишна загуба през април. Цената на акциите ѝ спадна почти наполовина, откакто бе представена конзолата Wii U.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още