IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска подобна на PlayStation Network услуга

Чрез Nintendo Network компанията иска да продава през мрежата и цифрово съдържание, като игри и приложения

11:03 | 31.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската компания за разработване на видеоигри и производство на игрални конзоли Nintendo Co Ltd обяви пускането на платформа с името Nintendo Network за потребителите на Nintendo 3DS и Wii U.

Тя наподобява предложението на Sony PlayStation Network и Microsoft - Xbox със своята услуга Live. Мрежата ще осигури начин за комуникация с други хора и играене в компания. По собствени данни Nintendo иска да продава през мрежата и цифрово съдържание, като игри и приложения. 

Първата игра, която ще използва платформата, е представената в края на годината Mario Kart 7, в чийто режим за мултиплеър е включена опцията "общности". Всеки потребител може да създаде онлайн общност и да създаде свои собствени правила за състезанието. 

Целта била да се предложи мрежа, която не е съпоставима с предишната - Nintendo Wi-Fi, каза президентът Сатору Ивата. „За разлика от Nintendo Wi-Fi, която е предназначена за специфични функции и концепции, сега искаме да създадем платформа, предназначена за свързване на различни мрежови услуги“. Стартът е предвиден за 2012 година.

В близко бъдеще продажбата на игри в Nintendo Network няма да е възможно, каза Ивата. Опцията е интегрирана в Nintendo 3DS, а също и част от U Wii, цитира Mashable президента на Nintendo. Новата конзола ще съдържа по думите му система за лични акаунти, която е свързана с Nintendo Network.

Друго нововъведение на Wii U е NFC: конзолата ще използва технологията за разплащане. Според Ивата с NFC става възможно „създаване на карти по електронен път, които могат да пишат и четат данни, за да се създаде и наложи нов формат на игри в света на видео игрите“. Разплащането на малки суми е допълнителна опция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още