IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори голям срив на Twitter за шест седмици

Проблеми през деня в определени държави на всички континенти имаше и Google Talk

20:58 | 26.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В късните следобедни часове на четвъртък популярната услуга за кратки съобщения  Twitter се срина. Това е вторият срив на продукта на технологичната компания в рамките на шест седмици, след като на 21-и юни Twitter отново не беше достъпен за няколко часа.

Въпреки че тогава компанията заяви в официално съобщение, че причината за техническата неизправност е бъг в системата, се появиха хакери, които твърдят, че са причинили проблемите.

Вицепрезидентът на компанията Мейзън Равашдех писа тогава в блога си, че „бъг в един от софтуерните компоненти“ е бил причина за срива. При това ставало дума не за грешка в единичен компонент, а за такава, която се простира в редица части.

Днешният срив идва във възможно най-неподходящия момент, защото започващите утре Олимпийски игри трябваше да помогнат на Twitter да се превърне в още по-силен играч и алтернатива на Facebook. Сривът бе потвърден и от читатели на Investor.bg във Facebook страницата ни.

Малко по-късно и компанията потвърди за проблемите. „Инженерите ни работят над това, възможно най-бързо да отстранят проблемите“, съобщава Twitter.

По-рано днес проблеми имаше и за популярната комуникационна услуга Google Talk, която не позволяваше изпращане на съобщения или показва грешки през последните часове.
Технологичните издания Mashable и SlashGear също съобщават за проблема, а сривът засегна както потребителите на Google Apps, така и на Gmail.

Статус сайтът на Google Talk също потвърждава, че има проблеми в комуникацията, но инженерите на онлайн гиганта все още не могат да определят от какво са причинени.

И за Google Talk това не е първия срив на. Много потребители, използващи услугата през смартфоните и таблетите си, се оплакват от често прекъсване на връзката, внезапно излизане от профила и необходимост от рестартиране. 

Най-големият срив в историята на комуникационните софтуери се случи в края на 2010 г., когато половин милиард души по целия свят останаха без Skype връзка в продължение на повече от 24 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още