IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на RIM започнаха да се възстановяват

След срива от 23% за един ден цените на книжата започнаха отново да се катерят нагоре

12:50 | 27.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акциите на RIM започнаха да се възстановяват

След огромната загуба на цените в края на миналата седмица, цената на акциите на изпитващия криза производител на BlackBerry Research In Motion Ltd. се увеличи с повече от единадесет процента, пише Bloomberg.

Спадът на цените след като тримесечните данни бяха оповестени унищожи около една четвърт от пазарната стойност на компанията. Акцията обаче се изкачи в сряда в края на сесията в Ню Йорк с 11,5% до 11,83 долара. Това е най-силното увеличение на цената на акциите в един ден от 23 ноември насам. От началото на годината обаче RIM е загубила 18,5% от пазарната си капитализация.

Тримесечната загуба на RIM се оказа по-ниска от очакванията, но компанията изказа загриженост по време на представянето на данните в края на миналата седмица по отношение на намаляващите такси за обслужване. Главният изпълнителен директор на RIM Торстен Хайнс заяви, че потребителите от долния сегмент на пазара в бъдеще ще носят "никакви или по-малко приходи от услуги за концерна".

Приходите от услуги са най-важният източник на приходи за RIM. Акцията се срина с 23%, последва нов спад от 2,7 на сто в следващия ден на търговията.

Инвеститорите вероятно са надценили въздействието на промяната за нетната печалба на акция, каза Кевин Сметин, анализатор в Macquarie Securities USA Inc. в Ню Йорк в четвъртък.

"Ние вярваме, че изявленията на главния изпълнителен директор Хайнс за промените в плановете за услуги са откъснати от контекста и че последиците от тези промени върху печалбата на акция не са толкова високи, колкото се опасяват анализатори", каза Сметин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още