fallback

Казусът "Булсатком" продължава

До края на тази седмица би трябвало да се изяснят взаимоотношенията между доставчика и bTV и TV7

14:16 | 07.01.13 г. 22

Снимка: Investor.bg

През идните дни казусът между доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“ и частните телевизии bTV и TV7 ще продължи да бъде дискутиран и разнищван. Въпреки че общественият шум около отношенията на цифровия оператор и bTV бе на основен фокус през изминалите няколко седмици, търговските връзки между доставчика на цифрова телевизия и TV7 също все още са неясни.

„Булсатком“ и TV7 също все още нямат сключени договори за текущата 2013 г., а излъчването на телевизията в мрежата на доставчика се извършва „на добра воля“. Така коментира ситуацията Николай Бареков, изпълнителен директор на TV7. Investor.bg потърси коментар от Бареков във връзка с все още неуредените взаимоотношения между медията и „Булсатком“, които могат да рефлектират и върху крайните потребители, ако съвместно решение на казуса не бъде намерено възможно най-скоро.

Бареков обясни, че телевизията не е спряла излъчването на програмите си през мрежата на оператора, само за да не бъдат ощетени зрителите й. Към момента двете страни нямат сключени договори за 2013 г. и „Булсатком“ не плаща на телевизията. 

Към момента текат преговори между тях, за да бъдат променени условията, според които „Булсатком“ ще излъчва TV7. До края на седмицата диалогът между тях трябва да бъде финализиран.

Исканията на TV7 са по-различни от тези на bTV. Бареков обясни, че към края на миналата седмица телевизията е дала две конкретни предложения на доставчика, които в момента чакат одобрение от неговия маркетинг отдел.

„Ние искаме да има твърда цена на абонат за всяка една отделна телевизия. Освен това искаме една определена сума, която „Булсатком“ да изплаща и под нея да не се пада. Както знаете цифровите оператори до някаква степен се опитват да спекулират с данните за абонатите си. Склонен съм да се съглася, че това е бройка, която варира и която се променя, но трябва да бъде въведена една твърда цена, която доставчикът да плаща и под която да не пада“, обяснява Бареков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
fallback