fallback

TV7 сезира ГДБОП и Софийска районна прокуратура за "Булсатком"

Днес частната телевизия е внесла жалби в двете институции, заради това, че операторът е продължил да разпространява телевизионните програми

16:18 | 14.01.13 г. 11

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следващите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
fallback