IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук е спечелил 4,2 млн. долара през тази година

Годишният бонус на главния изпълнителен директор на Apple значително надвишава заплатата му

10:58 | 31.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тим Кук е спечелил 4,2 млн. долара през тази година

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е спечелил 4,25 млн. долара през тази година, съобщава All Things D. Сумата е малко по-висока спрямо тази от  2012 г.

Финансовият доклад на Apple, който излезе на 27-и декември, посочва, че през последните 12 месеца Кук е получил 1,4 млн. долара заплата и бонус от 2,8 млн. долара. За сравнение през миналата година той получи общо 4,2 млн. долара.

Така през последните две години сумата, която получава главният изпълнителен директор на една от най-големите технологични компании в света, остава стабилна, с едно забележително изключение. Кук се отказа от 7123 акции на компанията.

Заради спада в цените на акциите на Apple през тази фискална година, съветът на компанията реши, че само 72 877 акции от транша от 80 000 трябва да бъдат придобити.

През тази година стана ясно, че Apple трябва да получи обезщетение от Samsung Electronics във връзка с дело за кражба на патенти. Сумата се прибавя към останалите 600 млн. долара, които южнокорейската технологична компания беше осъдена да заплати през март.

Междувременно се появиха опасения, че маржовете на печалба от iPhonе 5C и iPhone 5S, които компанията пусна тази година на пазара, могат да не са достатъчно сериозни и поради това Apple може да помисли за повишаване на цените на следващата версия на популярния смартфон

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още