IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM сключи сделка с WPP за 1,25 млрд. долара

Американският концерн ще предоставя облачни услуги на компанията

12:57 | 03.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

IBM се радва на вълна от сделки за предоставянето на аутсорсинг услуги на различни компании през четвъртото тримесечие и както изглежда, продължава да работи в тази посока, пише Ройтерс.

Американският технологичен концерн обяви късно във вторник, че е сключил сделка за 1,25 млрд. долара с WPP, най-голямата рекламна агенция в света. IBM ще се занимава с операциите на WPP в облака.

В понеделник IBM разкри, че е сключила сделка за няколко милиарда долара за предоставянето на компютърна инфраструктура на холандската банка ABN Ambro. Миналия месец пък Lufthansa се съгласи да сключи договор за 1,25 млрд. долара с IBM, която да се заеме с информационните технологии на германската авиокомпания.

Барт Ван ден Даеле, генерален мениджър на IBM за стратегическия аутсорсинг в Европа, твърди, че големите договори помагат за справяне с кризата с еврото. По думите му потребителите в Европа пък са готови да плащат.

Според Даеле това не са последните подобни сделки, които IBM сключва. Общото между европейските клиенти на IBM е нарастващата им готовност да преминат към облачни услуги.

От своя страна, американската компания се отличава от конкурентите си, като се фокусира предимно върху хибридни облаци, които събират в едно частните и публичните компютърни системи.

Освен това европейските клиенти настояват техните данни да се съхраняват в центрове за данни, разположени в Европа. IBM отговаря на това изискване чрез изграждането на седем публични облачни центрове за данни – в Лондон, Амстердам, Париж и един в Германия. Още един ще стартира работа съвсем скоро.

WPP е подписала договора с IBM още през миналото тримесечие, но работата по него започва едва сега, посочва Ван ден Даеле. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още