IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните устройства - "бялата страница за рекламни послания"

Вграждането на реклами в мобилни приложения трябва да се прави внимателно, така че да се усеща като част от преживяването от потребителя, твърди експерт

10:30 | 07.03.15 г. 1
Мобилните устройства - "бялата страница за рекламни послания"

Брандовете ще трябва да се концентрират в няколко основни области, ако искат да ангажират вниманието на потребителите на мобилни устройства с рекламите си през следващите 12 месеца.

На първо място фирмите ще трябва да се насочат към платформите за управление на данни (DMP). Причината за това е, че компаниите боравят с все повече данни от множество източници и подобна централизирана платформа може да допринесе за реализирането на пълната стойност на тези големи обеми от данни. Това заяви по време на Mobile World Congress в Барселона Майкъл Барет, главен изпълнителен директор на американската рекламна агенция Millennial Media.

Според него следващата фаза в мобилната реклама ще включва много по-сложно наслояване на данните, така че само тези платформи биха помогнали за изграждането на една по-дълбока и по-ясна снимка на клиентите от страна на рекламодателите.

Като основен проблем на компаниите Барет посочва видимостта на рекламите им в мобилните платоформи и начина, покойто те са гледани в дигиталните медии.

“Мобилните устройства са бяла страница за рекламни послания”, категоричен е Барет. Според него те предлагат уникални възможности за ангажиране на целевите аудитории - от глас до разпознаване на локацията, благодарение на което могат да създават запомнящи се преживявания за потребителите.

Според експерта успехът често идва, когато екипът се отнася към рекламите, както разработчикът на приложения към своите продукти - разполага съдържанието и преживяванията в сърцето на продукта, когато създава кампания.

Същевременно той посочи, че хората вече са свикнали дотолкова с традиционните реклами, че те са станали неизменна част от заобикалящата среда. В приложенията има много възможности за мобилна реклама, посочи Барет. По думите му в приложние, в което потребителят плъзга пръст по екрана, за да играе, всяко пето плъзгане може да е свързано с реклама, която чудесно се вписва в "рамката" на показаното преди това. Ключът се крие в това рекламата да изглежда като част от играта и да успява да ангажира повече вниманието. Последното може да се случва чрез повече видео съдържание, съветва експертът.

Според Барет мобилната реклама все още се разраства, но вече е достигнала точката, в която се е превърнала във важен компонент от дигиталния маркетинг. Той разкри, че 16% от общите приходи от дигитална реклама в САЩ идват от мобилната такава, докато във Великобритания говорим за 20%. Тази промяна е задвижвана от все по-силното навлизане на смартфоните в ежедневието. Очаква се до 2017 г. хората да поглеждат към мобилните си екрани по 220 пъти на ден, коментира той.

На свой ред марките имат повече възможности да ангажират потребителите в движение и вече не се питат "защо", а "как".

Повече новини от Mobile World Congress можете да прочетете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 0
RedBot
преди 9 години
Интересно е дали се отчитат времената за които юзърите успяват да затворят рекламата или направо страницата. Доста показателно ще е за отношението им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още