IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson отчете по-високи резултати за тримесечието от очакваното

Оперативната печалба достига 3,6 млрд. шведски крони - доста над средната прогноза на анализаторите за 2,8 млрд. крони

10:28 | 17.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на телекомуникационно оборудване Ericsson обяви, че бизнесът му с широколентов интернет в Северна Америка се стабилизира. Компанията отчете по-високи продажби и оперативна печалба за второто тримесечие от очакваното от анализаторите благодарение на мрежовия си бизнес, предава Ройтерс.

Оперативната печалба на компанията достигна 3,6 млрд. шведски крони (422 млн. щатски долара), в сравнение с 4 млрд. крони през същото тримесечие година по-рано. Сумата е доста над средната прогноза на анализаторите за 2,8 млрд. крони.

Оперативният марж в ключовото мрежово подразделение, което донесе малко над половината от продажбите през миналата година, достигна 8% след като през първото тримесечие беше едва 2%.

Продажбите на Ericsson за периода възлизат на 60,7 млрд. крони, което също надвишава консенсусната прогноза на анализаторите за 58,6 млрд. крони. Брутният марж е 33,2% при прогноза за 34,7%.  

Ръстът на трафика на данни в мрежите на телекомуникационните оператори помогна на продажбите и печалбата да се увеличат на най-големия пазар на компанията след по-слабия старт на годината, въпреки че бизнес активността е по-слаба спрямо година по-рано, посочват от Ericsson.

Компанията подчертава, че 4G мрежите в Китай се развиват с бързи темпове. Освен това Ericsson се радва на силен ръст на продажбите в Близкия изток и Индия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още